Karameliniai traškučiai:
- 100 g sviesto;
- 150 g. cukraus;
Tuo pat metu sviestą ir cukrų sudėjau į puodą storu dugnu. Kaitinau juos tol, kol masė pavirto į karamelę, tada dar šiek tiek, kol cukrus susikristalizavo antrą kartą.:) Vėstant reiktų maišyti, kad trupinukai nepavirstų į vieną didelį trupinį..
Galima valgyt su jogurtu nesaldžiu, varške, ar šiaip ką nors apibarstyti ir paskanint, kad saldžiau būtų.
Galima valgyt su jogurtu nesaldžiu, varške, ar šiaip ką nors apibarstyti ir paskanint, kad saldžiau būtų.
Cikorijos pyragas:
Receptą radau čia, tik vietoj kakavos į antrą tešlos dalį dėjau skrudintos cikorijos, arba cikorijos kavos:)
Baltos tešlos sluoksnis - vanilės skonio, saldokas, o rudas - lyg be cukraus, nes cikorija yra gan kartus dalykėlis.
Kai pyragas atvėso, apibarsčiau karamelės trupiniais, dėl to ir cukraus į pyragą dėjau ne stiklinę, o tik pusę.
Mums patiko, toks netradicinis skonis su cikorija išėjo. O karameliniai traškučiai, ar trupinukai, net nežinau kaip vadinti, visiškas eksperimentas buvo, nes baigėsi grietinėlė, bet man patiko:).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą