2011-05-03

Saldus antradienis...:)

Karameliniai traškučiai:

  • 100 g sviesto;
  • 150 g. cukraus;
Tuo pat metu sviestą ir cukrų sudėjau į puodą storu dugnu. Kaitinau juos tol, kol masė pavirto į karamelę, tada dar šiek tiek, kol cukrus susikristalizavo antrą kartą.:) Vėstant reiktų maišyti, kad trupinukai nepavirstų į vieną didelį trupinį..
Galima valgyt su jogurtu nesaldžiu, varške, ar šiaip ką nors apibarstyti ir paskanint, kad saldžiau būtų.

Cikorijos pyragas:




Receptą radau čia, tik vietoj kakavos į antrą tešlos dalį dėjau skrudintos cikorijos,  arba cikorijos kavos:)
Baltos tešlos sluoksnis - vanilės skonio, saldokas, o rudas - lyg be cukraus, nes cikorija yra gan kartus dalykėlis.

Kai pyragas atvėso, apibarsčiau karamelės trupiniais, dėl to ir cukraus į pyragą dėjau ne stiklinę, o tik pusę.

Mums patiko, toks netradicinis skonis su cikorija išėjo. O karameliniai traškučiai, ar trupinukai, net nežinau kaip vadinti, visiškas eksperimentas buvo, nes baigėsi grietinėlė, bet man patiko:).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą