2013-03-03

Olandija, Breda

Labai lengva įsimylėti, kai myli...
Šįkart mano istorija apie Olandiją, jos mažą studentų miestelį Bredą:)

Ten visi draugiški, niekad nejaučiau piktų žvilgsnių, nedraugiškų veidų taip pat nemačiau. Vairuotojai ten paslapčia nepaima pinigų už važiavimą autobusu, parduotuvėj pardavėjos užkalbina, sudeda prekes pačios į maišus, o jei jau prašo asmens dokumento, labai atsiprašo ir užjaučia (na, pas juos rūkalai leidžiami nuo 16 metų, man tuoj 20 :))) tad bent jau užuojauta gaunu). Olandams nereikia išgerti poros bokalų alaus, kad galėtų laisvai bendrauti su nepažįstamais žmonėmis. Jie tokie laisvi, nekompleksuoti žmonės. Einant 3 nakties miestu tavęs taip pat tikrai niekas neužpuls, greičiau jau maloniai pasisveikins ir paklaus, kaip sekasi. O Bredos parke vaikštinėja vištos, gaidžiai, triušiai... Pasakoju dabar apie viską, ir noriu kuo greičiau ten grįšti.... Nesvarbu koks oras, koks paros laikas... Ten visada gera ir šilta.
Beto jie labai mėgsta šventes :) Turi antivalentino dieną, poto Valentino dieną, Karnavalas išvis tęsiasi 5 dienas, kai visi labai labai vieningai keliauja iššidažę ir išsipuošę į miestą,  jei tuo metu esi mieste ir esi nepasipuošęs, jautiesi kaip balta varna:D Daug progų pasipuošti vienu žodžiu toje šalyje.
Beje, teko susidurt ir su pažįstamais žodžiais...  Girdėjom porą kartų keiksmų rusiškų". Tai reiškia, kad sutikome Olandijos lenkus.
Tad po pasakojimo net nežinau, ar man pats miestelis, ar ten gyvenantys žmonės ir jų sukurtas jausmas labiau patinka. Matyt, viskas kartu...

O apie jų atrakcionus Eftelinge - kitą kartą. Kolkas įdėsiu tik nuotraukų :)

















1 komentaras: